fredag 29 augusti 2008

Sjödén-attityd?

En kofta med attityd? Och så kan svaret bli Gudrun Sjödén. Hur går det ihop?
Jo, jag vill ha en kofta som står för sig själv. Som funkar som en udda-kavaj och kan åka på ovanpå nästan vad som helst. Och då vill jag att den ska ha ett eget uttryck, så att det blir lagom mismatchad till allt, liksom. Först tänkte jag Dagmar. Sedan tänkte jag alltså av någon anledning Gudrun Sjödén. Kanske för att de brukar vara ganska multimönstrade och nästan mismatchade i sig själva. Men jag tror att modellerna hos GS är tillräckligt insvängda för mina önskemål. Om man tänker på kavaj-liknelsen. Idag såg jag en lite för söt och enfärgad (svart) kofta från Ouiset, det enda stökiga med den var mönsterstickningen. Ska prova rätt storlek när de fått in den på måndag.

torsdag 28 augusti 2008

Höstrusk=regnkappa


Jag snöar in igen, och kolla GS har en som är fin både i modellen och dessutom har tejpade sömmar (något som både Marimekko och Nanso missat på sina flertusenkronorskappor).

Hjälp, jag som alltid hållit mig borta från Gudruns kläder surfar runt hejvilt i webbutiken. Är det de mer än 10 åren inom bibliotekarieyrket som plötsligt ger effekt?

Höstbudget

Skinnjacka, 4-5000 kr (absolut max)
Lackstövlar, 2000 kr
Kofta med attityd (kanske Dagmar, kanske Gundrun Sjöden!), max 2000 kr
MBT-skor, 2000 kr nya eller kanske 1200 kr på Blocket.

Update Anna påminde om att budgetera för Rei Kawakubo för H&M i november. (1500 kr)
Och så vill jag ha ett par paljettconverse. Helt perfekta. Röda tror jag, lite som om Judy Garland hade haft dem. (1000 kr)

onsdag 27 augusti 2008

Välkommen Abbey!

Idag fick jag hem min Lucky Abbey. Fin, precis lagom stor och slouchy, hänger mjukt på diagonalen. Det är kanske lite cowboysigare och grövre än jag tänkte mig, men den är samtidigt väldigt följsam och inte så stiff och rak som min sommarvita tantväska (som ändå har tagit sig lite efterhand som jag knölat till den).
Nu måste jag bara hitta en portmonnä som känns bekväm att plocka upp ur Abbey. Lackbörsen funkar inte, den är bäst till April. Den funkade så dåligt till den vita Wera att jag attackköpte en vit (!) plånbok i Högdalen i förra veckan.

Update Nu var de redan sålda, men annars kunde jag ju kompletterat med ett par glada boots. Rätt storlek och allt.

tisdag 26 augusti 2008

På pricken



Update :-( länken funkar inte längre, och nu har jag glömt vad som var så på pricken...

Lucky me!

Ahh, det blev en sån här fining. Snälla, snälla Erik släpade hem en från USA till mig. Har bara inte fått den än...

söndag 24 augusti 2008

Nästa par

Mitt nästa par skor ska bli ett par MBTs. Jag måste testa hur det är att gå som en masai, barfota på ojämnt underlag.

lördag 23 augusti 2008

Extrajobb på distans?

Anna, kanske du kan hjälpa Hotspot, sådär lite på distans, ifall du känner di för långt från modebloggingen. Eller så ska vi dra igång en internationell modedatabas, som kunde heta type Modline eller kanske PubMod.

Dagens

5-årskalas på dagen - 2002 års jul- och nyårsklänning, en paisleymänstrad sak från Indiska.
Ikväll: Vin & Mandolin, "sensommarnattsvänkretsmusikmingelparty" - munkkåpan från Ellos med cerise peeptoes från H&M. Toppar med Furlaväskan full med kubansk rom.

Har också lånat ut den röda plyschklänningen till Maria, som har kick-off med jobbet på måndag - med flower power-tema. Lajban!

fredag 22 augusti 2008

måndag 18 augusti 2008

På'n igen?

Funderar allvarligt på att shoppa postorder igen. Ur katalog, alltså, inte välkända märken från webbutik. Ett kashmir-sjok och en spetstop från La Redoute. Värt att chansa?
Min sista spree hos Ellos gick ju inget vidare, nappatrenchen returnerades näst intill oprovad!

söndag 17 augusti 2008

I love clogs

På ölandssemestern snokade jag upp Pelles verkstad i Löttorp som skulle ha träskor. Och de hade många fina mdeller och färger med vristrem, från flera olika tillverkare. De jag blev mest förtjust i hette High Heel Tan och kom från Torpatoffeln. Tyvärr fanns inte min storlek. Inga problem i dagens cybersverige - jag åkte hem och mailade Torpatoffeln Pronto. Och snabbt som ögat hade jag det trevliga svaret:
Hej Malin
Trevligt att du gillar vår high heel.
Är du snäll å sätter in 600 kr. på bg.704-1122 så postar vi tan storlek 40 omgående.
Frakt och moms är inkluderat i priset.
mvh / Börje

Kan det bli mycket enklare?


Förr i tiden kunde jag inte låta bli att samla på tillverkare av glada regnkappor. Nu är det snart daqs för en lista på träskoleverantörer. Mina ägandes kommer från Karlskoga trätoffelfabrik, Tizzla, Mohedatoffeln och snart alltså även Torpatoffeln. Nu fattas nog bara ett par Åsa Westlund... (om de funnits i min storlek i Nusnäs i sommar hade jag nog haft ett par).

lördag 16 augusti 2008

Back in town

Nu börjar allvaret igen. Men jag har alltid gillat att komma tillbaka till skolan och efter rekordlånga fem veckors semester är det ganska härligt att vara tillbaka i civilisationen igen. Större anledning att klä sig ordentligt till exempel. Senaste två veckorna har jag tillbringat i volangkjolen + linne alternativt bikini. Och träskor.
Jag är fortfarande lika förtjust i träskorna med vristrem och har just e-shoppat mig ännu ett par, på trevligaste sätt! (Mer om det i eget inlägg.)