söndag 30 november 2008

Vardag + lyx = vardagslyx

Jag vet att någon/några spa-anläggningar slutade med Weledas produkter när de började säljas på stormarknader. Märket tappade cred och exklusivitet. Men för mig är det verklig vardagslyx att kunna köpa Weledas ljuvliga Sea Buckthorne Creamy Body Wash på vanliga Coop.

torsdag 27 november 2008

Surtantsbralla

Kanske dessa kan vara nåt. Billiga och Lindexbyxorna brukar passa 37-åringen i mig.

onsdag 26 november 2008

Lider inte pin

Två-och-ett-halvtåringen: - Mamma, vad har du på dig?!
Mamman: - En spetströja.
Två-och-ett-halvtåringen: - Det gör inte ont?

Party, party


40-årsfest på lördag - what to wear?
Klänning, högklackat, avklätt, höghalsat? Jag har faktiskt ingen aning. Kanske ska jag försöka stryka ut min blekrosa Carrie-klänning i kräppat siden som jag råkade torktumla. Jag har ju tendens till solbränna som jag kunde flasha :-P

Update Och på fredag är det högtidligt på jobbet. Då skulle jag vilja ha något annat än svart.

Update 2 Har fått för mig att det skulle vara fint med en (fusk)pälsbolero till. Provade en fin på Mango idag, men den var både för liten och rätt dyr. Kanske att jag hinner låna en. Annars är de kanske inte omöjliga att hitta secondhand. Men det är inget man gör på upploppet mellan jobbet och dagis precis.

Update 3 Är det helt out-of-the-question att köpa en secondhand-mink? Tex den här, för 300 kr mindre än den i fusk på Mango.

Update 4 Det blir färgglatt imorgon i alla fall. Apelsinsorbetfärgad trumpetblus i två lager från tidigt 90-tal, svart skinnkjol, svarta strumpor, svarta stövlar.


Update 5 Det blev den tumlade sidentrasan och en liten mink. Som jag köpte av en liten fnissig 85-årig dam. Som jobbat med Fröken Sverige och för Damernas Värld. Med mode hela livet. Hon hade massor - av allt!

måndag 24 november 2008

Häxans hällregn

Å, jag har precis upptäckt att min favoritstilikon är tillbaka - Häxan Surtant. Nu förstärkt med sin mamma, spelad av Birgitta Andersson. Det blir bara bättre och bättre!
Så imorgon blir outfiten inspirerad av henne (fast jag saknar riktigt bra byxor): Svinrygg, svart polo med svart smycke (bör vara brosch, men det blir halsband), svart midjeskärp, svarta slacks, sensible shoes. Och så har ju hon lack-kappa och världens snyggaste väska (som det ryker ur...)

Nu kan du se Häxan Surtant och den fruktansvärda fritiden på SVTB lördagar klockan 18:45.

Anteckning: Play & display

Smart ram, och bra julklapp till nästan vem som helst. Finns på Designtorget.

Till önskelista?

Den får ganska spretiga läsaromdömen, men jag tycker det verkar kul med en stilguide upplagd som en almanacka.

söndag 2 november 2008

Packar...

... och funderar på om det bara kommer att vara äventyr, eller om jag kommer att ha möjlighet och lust att vara lite fin ibland?