fredag 30 januari 2009

Biblioteksbella

Dagens jättekul: Bloggen Biblioteksbella :-)

"Dagens bibliotekarieoutfit: randig tröjklänning, Klas Östergren-fejs."

Finfredag

Pensionsparty och fredag - då stryker jag en klänning och stapplar iväg med barnvagnen på högklackat.
- Precis som Lilla My, sa kollegan :-)

torsdag 29 januari 2009

Önske

Om typ två månader är det min födelsedag. Jag hade tänkt vara övertydlig och endast önska mig sköna behandlingar. Men nu måste jag nog lägga till ett par Chie Mihara till önskelistan. (Helt enligt min nya princip om skitsnygga skor.)

Är man stickad så är man*

Och har man ett stickat hjärta, så har man.


* Ur Vems lilla mössa flyger av Barbro Lindgren

onsdag 28 januari 2009

Hö, hö

"Amerikanska modebloggaren the Sartorialist, känd för sina fina bilder av välklädda människor, kommer att röra sig på stan med en assistent finansierad av Svenska institutet. Att guida världens främsta modebloggare till snygga svenskar är tydligen väl använda skattepengar. Bilderna kan du i alla fall se gratis på thesartorialist.blogspot.com."

http://www.pastan.nu/shopping/modeveckan-for-dummies-1.65218

tisdag 27 januari 2009

Hälsprickor

Mina stövlar spricker ofta i hälskålen, alltså inuti stöveln, i nån sorts skelett som sitter runt hälen. Finns det någon skomakare som kan laga sånt?

Bloppis, inte för mig

Jag är inte den som bloppar bort kläder som det fortfarande är nåt med. Jag är den som går ner i källaren och tar fram pappas gamla skoljacka och allvarligt funderar på att kema den. Senast jag hade den var på gymnasiet.
Jag gillar att ha kläder kvar från olika perioder. Både för att kunna använda dem själv, och så ser jag fram emot att/om barnen ska uppskatta det. Själv tycker jag att det är jättekul att ha både mammas och mormors skor, tex. Och pappas skoljacka, och gammelfarfars hemvävda nattskjorta med korsstygnsmonogram. Och mormors laméklänning, mammas plyschklänning, I could go on...
Å andra sidan har jag heller inget behov av att shoppa så mycket secondhand. Jag vet att jag kan hitta massor hemma.
Jag kommer att klara den shoppingfria månaden!

måndag 26 januari 2009

Korta, grova

Jag har inga lågskaftade lite grövre vinterskor/kängor som klarar det här vädret vi har fått. Jo, jag har ett par ganska klassiska Clark's i mocka och rågummi, men de går inte alls ihop med mina fotknölar. De gör ont efter bara några timmar på mig. Borde sälja dem...
Så - vad är det jag vill ha? Ett par andra Clark's? Dr Martens? Jodpuhr boots (de är inte riktigt så tåliga mot väta som jag skulle vilja), låga Graninge (som när man var liten!!), jag vet helt enkelt inte.

söndag 25 januari 2009

Den ultimata kombon

Sticka ABBA-kläder till Barbie - det måste vara den bästa kombinationen av några av de stora intressena här hemma :-D

Bara skor

Funderar på om jag börjar tappa intresset för kläder. Jag tycker att jag bara vill ha något ganska intetsägande (snyggt, klädsamt, välsittande) men inte någotr som tar så mycket uppmärksamhet. Och så vill jag ha skitsnygga skor. Skor är det enda jag bryr mig om.

Utrensning

14 bastoppar (vita, svarta, marinblå, grå och khaki) - förut hade man dem jämt, nu aldrig. Jag lägger dem i en låda i syrummet. Kanske kan de bli något annat.

lördag 24 januari 2009

Tjena, mittbena!

Jag tycker att Carola ska ha mittbena. Det är allra finast!

Buy nothing month?

Funderar allvarligt på att köra en helt shoppingfri månad. Tar den kortaste i så fall. Den börjar snart...

fredag 23 januari 2009

High heel sister. Not.

Synd att jag inte är lite bekvämare i höga klackar, för guuud vilka fina skor Whyred har här. Jag älskar Sinatra, Hendren och Page!

onsdag 21 januari 2009

Inte så uthållig

Om jag kunde väntat en halv vecka, så hade jag sparat 700 kr. Men, det kändes för osäkert...
(Pucko!)

Uthållighetsträning

Den goda frisören tyckte att jag skulle träna på att stå ut med att ha lite otvättat hår. Fyra dagar bör man klara direkt, en vecka med lite träning. Jag har en bit att gå från varannan dag, men jag ska göra ett försök.

Ja, annars är jag genomklippt men ser ut som vanligt. Jag fick fortsätta ha min uppsättningsvänliga, långa icke-frisyr ett tag till. Men hon lovade att säga till om jag fortfarande kör samma, typ 2014. Det är okej.

måndag 19 januari 2009

Å, Graninge!

Idag hade kollegan bästa Graningestövlarna. Riktiga ridvarianter med höga skaft. Som jag haft i min höstbudget flera säsonger, men av nån anledning aldrig köpt (andra stövlar har gått före?) Nästa höst kanske jag slår till på riktigt.

onsdag 14 januari 2009

Dags att boka klipptid

[jag] - Nä, nu börjar jag se ut som Dan Hylander igen.
[kollegan, fnissandes] - Ja, det har du rätt i! Bättre än Py Bäckman i alla fall.

Klipptid hos Malena är bokad!

Cubus-debut

Igår köpte jag mitt första Cubus-plagg (för länge sedan fattade jag ju inte ens vad de försökte göra reklam för). En marinblå bomullssjal med bollfrans. Jättefin.

Förresten så tror jag att strumpsäsongen snart är över. Det finns inga roliga färger kvar att köpa. Det är nästan så att man längtar till nästa höst...

måndag 12 januari 2009

Dagens outfit

Jobbar hemma idag, förbereder mig inför planeringsdag på fredag. Iförd jeans, t-shirt, två koftor, fårskinnstofflor och mössa. Det är kallt att sitta stilla här hemma... men effektivt!

Update Och halsduk.

söndag 11 januari 2009

Lite reashopping

Maken och jag fick några gemensamma reatimmar på stan och tillbringade dem i flervåningsbutikerna Åhléns, PUB och Weekday. (Och ett varv på Indiska.) Tre plagg var kom vi hem med. Makens riktigt fina från Junk de luxe och Sand, och Cheap Monday. Mina - en vanlig svart kjol och ett par vanliga svarta byxor (fullpris dessutom) från billighetsmärkena Indiska och Wera. Och en ganska härligt mönstrad klänning från Indiska också. Helst vill jag bara köpa stövlar!

fredag 9 januari 2009

Tuff-fredag

I mellandagarna köpte jag en skinnjacka på rea. En sån med muddar i midjan och ärmarna. Idag har jag den inne som kavaj. Tuffa Viktor!

Update Mja. Jag blev jätteglad när jag hittade jackan, för att den var så lång i ärmarna och bred över axlarna. Men den är rätt bylsig att ha som inomhusjacka. Ser mest ut som om man tokfryser och har jackan inne, också. Men ute blir den nog bra, när det blir lagom varmt.

onsdag 7 januari 2009

Det gick ju bra

I augusti velade jag men slog till på klassisk postordershopping igen. Och faktiskt - både spetstoppen och kashmirsjoket har blivit riktiga favoriter. Gärna tillsammans. Imorron till exempel.