måndag 30 mars 2009

Idag: Jeremy Toad

Idag ser jag ut som Jeremy Toad, paddan i Beatrix Potter-baletten som brukade visas dan före julafton när man var liten. Randiga ben i alla fall. Fast mina ben dansar ju inte i The Royal Ballet i London.

onsdag 25 mars 2009

Style-feed, finns det redan?

Jag fick en idé efter min härmvecka. Jag skulle vilja prenumerera på en slumpvis utvald dagens outfit, som inspiration och provokation till min egen morgondagens. Det kanske redan finns, eller? Annars kunde tex Modette erbjuda tjänsten och slumpa ur sina stildagböcker.

söndag 22 mars 2009

90-årslunch

Jaha, vad har man på sig på en 90-årslunch? Något städat och vårlikt känns det som...

Update Eller så tar jag samma.

Pyttan fashio-surfar

Hon kan klicka runt hur länge som helst här.

torsdag 19 mars 2009

Lördag...

Trots de nya skorna lutar det åt Audrey-style. Läser på.

Update Japp, det blir ett svart 75-kronorsfodral (om jag minns rätt, eller så var det 35 kr!) från H&M, svarta handskar, hårsmycke, strass om halsen och svarta skor av något slag. Inser att jag saknar ett par riktigt klassiska tidlösa svarta pumps - om det finns sådana. De här är ganska nära den beskrivningen tror jag - men inte mina tyvärr. De jag har är antingen mycket spetsiga och långtåiga, eller galet rundtåiga.

Perfekt att mamma, den stora Audrey-specialisten, kommer inflaxande som barnvakt och kan hjälpa till med svinryggen.

Update Tittade på Frukost på Tiffany's i fredags som förstudie. Det var ju egentligen inte så bra. Lite småtramsig och ganska platt. Men med tjusiga kläder och accessoarer från Givenchy. På lördagen blev det Holly Golightly, fast utan 15-centimeters-cigarettmunstycke!

Copycat week: fredag

Idag blir det en ganska fri tolkning också. Jag bestämde mig för att foka på bruna skor, grå ben, jeanskjol och blå topp - mer likt än så blir det inte. Men det är tillräckligt o-svart! Tack för vårhjälpen den här veckan, Linda K!

onsdag 18 mars 2009

Copycat week: torsdag

Som sagt, idag var det lättare. Fast detta är mer av en H&M-version, :-) Har ju inga lackstövletter, så jag velade mellan de enda skoletterna, mina Freelance-stövletter med stilettklackar och lackträskorna.

[Inspirationen hämtad här, alltså.]

Hm, imorgon blir det klurigt igen... Sen får det vara slut för den här gången.

Saker som jag lovat att visa

Klänningen, den grå, som jag fick jobba för att få tag i. Ett fynd för 299 kr på Vero Moda!
Skorna, från Whyreds clearance i fredags.

Bimbokatastrof

Jag verkar ha tappat bort kameran...

Lördagsoutfiten bestämmer jag själv...

Vad är väl en bal fest på slottet?
Ja, nåt ska man ju ha på sig i alla fall.
Efter fredagens shopping på Whyreds clearance har jag två ytterligare alternativ:
- mormors metallic-klänning (60's) och de nya skorna
- den så kallade modetteklänningen - utan tröja och sjal, mer såhär, och de nya skorna
Frisyrer och smycken är fortfarande ogenomtänkt.

Tidigare presenterade alternativ här.

Joker: Kanske den här, med något superhögklackat?

Copycat week: onsdag

Oj, idag blev det svårt! Jag har varken baggy jeans, prickig kofta (den fick Anna), vit blus med rund liten krage eller mormorskängor. Idag blir det verkligen min tolkning:
Tvådelad klänning med rund krage, H&M
Bakknäppt svartmelerad kofta, Filippa K
Tvådelade strumpor à la Chanel, Lindex
Skoletter, Novita
Det prickiga inslaget är ett stelt armband från någon barnavdelning!
Och mormorsknut istället för mormorskängor

Hade funderingar på att istället välja blå kjol med vita prickar och jeanstväst - men det kändes verkligen inte som jag. Fast en vits med detta upplägg är ju att man kombinerar annorlunda än man brukar...

(Imorgon blir det lättare, såg jag.)

måndag 16 mars 2009

Fredagspepp

I fredags eftermiddags kom jag hem med Melodifestivalens 36 låtar på en dubbel-cd (till barnen) och ett par metallic-Whyreds med 8 centimetersklackar till mig. + ett glas vitt = värsta fredagsstämningen!

Brist på vårinspiration

Idag kände jag mig alldeles för svart och kontrastrik, vårskoletterna till trots. Jag gör en utmaning av det och startar Copycat Week - fortsättning följer. (Kul att inte veta vad som kommer att hända i veckan :-)

Update Luckor, tisdag: grå skor, grå kortare kjol (har mest klänningar + en lång går kjol), pastelltoppar.

Lyxigaste listan

sköna behandlingar på Hudoteket
en svart Airliner clutch från Marc by Marc Jacobs
fina vårskor med öppna tår, kanske de här från Ash. Gjorde exakt samma spaning som Hotspot - de snygga La Redout-erna - men hur är klacken? För smal tror jag. Eller de här, fast de är nog för höga för att vara realistiska...

fredag 13 mars 2009

En skolista

via Linda K

högklackade: en hel garderob
gummistövlar: 3
cowboyboots: 0 - en brist!
stövlar med klack: 2 3
gympadojor: 4 (med dem man bara har inomhus)
tofflor: 3
UGGs: 0
Manolos: 1 (seconhandshoppade på Irland)
träskor: 8
röda skor: minst 3 (+ ett par stövlar)

lägger till ett par egna rader:
antal par på jobbet: 2
silverskor: 5 (+ Annas silvstövlar i en kartong på långförvaring)

onsdag 11 mars 2009

Reklam för en god sak

Över 90 företag är anslutna till GodHandling, däribland Bokus, CDON, Euroflorist, Ellos, iTunes, och Ving. Företagen väljer mellan att betala en fast summa per beställning eller en procentsats på ordervärdet. Hur mycket företaget betalar framgår tydligt innan du lagt din beställning.

När du handlar på nätet, gå via www.godhandling.se så skänker du pengar till ideella organisationer som tex Vi-skogen, utan att det kostar något extra för dig.

Seriösa problem

Den där festen på slottet... funderar fortfarande på vad jag ska ha på mig. Har några olika varianter i huvudet, men egentligen inga verkliga plagg, bara stilar. Och verkligen inga skor. Jag vill ha ett par moderna skor. Med klack. Och färg, tror jag.
Annars funderar jag på a) Audrey-style, något lite höghalsat eller på annat sätt lagom påklätt svart fodral och liten strasstiara upptryckt mot svinryggen. Eller en stel strass-cuff som jag sett på Glitter; b) lite mer vippigt, 50-talsaktigt med tyll under, kanske i nån pastell; c) dekonstruktion, grått, hårt, fyrkantigt. I så fall kan jag ha klänningen som jag till slut fick tag i. Men då saknar jag alltså skor. Kunde tänka mig de där Lacroixerna från La Redoute, tex. Funderar också på om klänningen är så kort att jag vill ha tjockare strumpor - och hur party är det? Och frisyr sen?

Många frågor och nästan inga svar. Mindre än två veckor kvar och väldigt lite shoppingutrymme.

tisdag 10 mars 2009

måndag 9 mars 2009

Hemvävt i backen

Senaste tiden har jag haft anledning att kolla in modet i skidbacken. Inte så kul precis, inte jag själv heller - marinblå och svart, det var väl bara paljetterna på mössan som var nåt att skryta med.
Men jag har en fundering om hur jag skulle vilja se ut. Jag har kommit fram till att den lite hemvävda looken är finast, tex anorak och flätstickad mössa med långa tofsar vid kinderna. Eller allra helst vadmalsklänning som de riktiga telemarkstjejerna har!

I den fjällnära sportbutiken såldes bland skidglasögon och vantar även Odd Mollys skapelser. Och då fick jag en idé. Jag tror att Odd Molly skulle kunna göra riktigt fina skidkläder. Inspirerade av Jul i Bullerbyn, typ. Vassegod, Molly. Och så glöm inte min gamla idé om ett klädnypsförkläde till Ms Skugge!

Affärsidé!

Varför finns det inte en webbshop specialiserad på fina och roliga gravidstrumpbyxor? Om det inte finns en - varför inte starta en? Behovet finns. Antingen hittar man en producent av bra strumpor och börjar designa, det vore ju superkul. Eller så ska man köpa in från alla möjliga håll sälja samlat i webbshop.
Det är mycket osannolikt att jag skulle göra verklighet av denna idé, så feel free!

Update Barnnet har samlat ett antal leverantörer, men jag gissar att de flesta är svarta eller beige. Vi vill ha cerise, petrolblå, prickiga, och argylerutiga!

söndag 1 mars 2009

I like Agnes!

Agnes var bäst - och snyggast. Jag gillade guldfodralet, men framför allt att hon hade korta mörka naglar, och inte de vanliga långa, raka, franskmanikyrerade schalgernaglarna. Punkigare och snyggare med korta mörka!