onsdag 30 september 2009

Gladsvart

Idag kommenterade till och med Pyttan: - Kolsvart, mamma!
Jaja, svarta skor, svarta strumpor, invigning av svart liten vid kjol som jag sommarköpte på rea på Monki, och så grafitgrå ylle/kashmirpolo till det. Och svart liten jacka. Och svart skinnjacka. Svart plastarmband. Lättar upp det hela med vigselring (ej svart), klocka i rostfritt och smaöt silverarmband.

tisdag 29 september 2009

Kanel

Lite Chanel-inspi idag: svartvita platta skor och långa pärlhalsband. Resten helsvart. Skinnpaj.

onsdag 23 september 2009

BHD

Nu skulle det sitta fint med en klippning och ett par mirakelprodukter! Mitt hår är bara lång-långt och faller som löven på hösten.

Copycat

Funderar på penny loafers och vita strumpor. Tidlöst in its own way.

Anteckning

Cecilia B tipsar om Kiehl's:
Jag har en otroligt törstig hy som fnasar ihop totalt om jag inte är supernoggrann med krämer. Ett märke som jag ständigt återkommer till är Kiehl's som har ett brett utbud med underbara produkter. Deras knubbiga Ultra facial cream (325 kronor) är vad jag smörjer in mig med så här års. Och det tänker jag nog fortsätta med hela vintern, då den ska vara särskilt anpassad för att skydda hyn i ett kallare klimat.

Kom ihåg!

Dr Hauschka igen

Det måste ju inte vara biodynamiskt, men gärna eko. Jag gillar verkligen Dr Hauschkas "dagmjölk", en gul i pumpflaska inte helt olik Clinique's kända Dramatically Different. Nu skulle jag vilja hitta en salong som erbjuder Dr Hauschka-behandlingar. Det är dags för behandling (har lovat mig en i månaden) och jag skulle vilja ha lite input när det gäller produktval för övrigt. Hittar bara Riddarkliniken i Stockholm, som erbjuder Dr H-behandlingar - finns det fler?

(Igen.)

lördag 19 september 2009

Värsta grejen!

Detta ska jag absolut testa! Supercool idé, måttsydda plagg. Liten startsträcka, bara. Men jag hör av mig, Karolina!

fredag 18 september 2009

Finfredag

Firar finfredag i kinajacka och knut bakom örat, inte helt olikt vårt DV-deltagande för fyra år sedan. Dock inte lika snyggt mejkad, tyvärr.

måndag 14 september 2009

United nude igen

Är inte de här så snygga så att man dör? Ja egentligen kanske varianten med höga klacken är ännus snyggare, men de här är ju snygga OCH realistiska. Finns de i Sverige? Man kanske skulel bli generalagent för United nude. Som bisyssla.

Randigt

Imorron ska jag till Bonsho-ho-ho-e!

Helsvart, helvarmt

Trots härligt solsken gick jag ut i heltäckande helsvart med MBT-skorna i botten och jättekavajkappan från Monki ovanpå. Höll på att flyta bort!

Slappsöndag

Hade en slappsöndag igår iförd loose jeans, 90-talstshirt, kofta och omväxlande gympadojjor, gummistövlar och barfota.

onsdag 9 september 2009

Kanske den här

Är fortfarande sugen på en orange kuvertväska. Och tycker fortfarande att jag är värd en för min prestation den 20 augusti - även om jag fuskat sedan dess. Men senast på lördag springer jag igen.
Det här är ju ingen kuvertväska, då, men jag tror att man kommer att kunna bära omkring på den som ett påsigt kuvert, precis som jag vill. Och så är inte prislappen på 8000 heller. Måste bara vänta på att den kommer från Marocko.

torsdag 3 september 2009

Komplimanger hit och dit

Idag tyckte FACE-tjejen att ett av mina favoritarmband var fint. Roligt, och roligt att hon sa det. Och ganska roligt att det är ett 20-kronors platsarmband från typ Lindex.

Om man har en frisyr som består av tofsar gjorda av klarröda och guldiga spiraler och en pianoröd ultrakort lugg, då vill man väl att folk ska titta? Då tycker jag inte att man ska bemöta expeditens glada utrop "Vilken fantastisk frisyr!" med ett surt "Ja, det är lite pyssel." Eller?

Korta pistoler

Jag tror att jag såg Acne-pistolerna i kort modell. Snygga. Och sköna, det vet man!
Bild här.

Shoppat

En snabb och välplanerad* runda på stan gav:

Lindex Shop Online - Klänning


6 vinglas till halva priset
2 postkorgar
1 par jeansleggings (till Anna) i fel färg, men rätt storlek
3 par trosor
1 jätte-jätte oversized t-shirt, kan vara en klänning (impulsköp), se ovan.
1 födelsedagpresent från Clarins (Laura Merciers Tarte au Citron tillverkas inte längre)
1 Mineral moisturizer från FACE
3 jättestora hårspännen


* relativt välplanerad

Åldras med värdighet?

Jag börjar närma mig 40. Och jag känner att jag behöver medvetenadegöra min stil, för mig själv. Just i relation till åldern - medelåldern. Idag har jag jeans, t-shirt, kavaj och mellanhöga klackar. Med en släng av leopard. Är det inte typiskt halvslapp/halvsnygg semikarriärmorsa i 38 1/2-årsåldern?! Jag gillar det inte. Jag är inte så rockig och tuff. Men jag vill inte heller klä mig för flickigt eller för ungt. Och det handlar mindre om vad andra tycker och mer om vad jag tycker, fast jag ser det tydligare när jag tittar på andra.
Jag tror, precis som i somras, att en lösning för mig är att gå mot det mer eleganta. Och daterade, typ 60-tal. Eller 30- eller 50- för den delen. Lite mer skräddat, lite mer damigt, lite stelare. Synd att det passar så dåligt i sandlådan - men det gjorde det väl på 60-talet också?

Hm. Får fundera lite till och vara uppmärksam. Men idag kändes inte riktigt bra, tyckte jag.

Update Eller också ska man bara skita i det!

Finlördag

Fest på lördag. Klassfest! Vad ska man ha på sig?!

Later

Blogglust, men ingen bloggtid.